افزایش سرانه مطالعه مردم جهان و تاثیر ویروس کرونا بر تغییر علاقه‌مندی مردم در سبک مطالعه
افزایش سرانه مطالعه مردم جهان و تاثیر ویروس کرونا بر تغییر علاقه‌مندی مردم در سبک مطالعه

افزایش سرانه مطالعه مردم جهان و تاثیر ویروس کرونا بر آن
همیشه در مواقع بحرانی، مردم بهخود را با شرایط جدید سازگار می‌کنند. یکی از نخستین و مهم‌ترین بحران‌های اخیر، همه‌گیر شدن ویروس کرونا در جهان بود که تغییرات گسترده‌ای با خود به همراه داشت؛ اغلب این تغییرات، رفتار و عادت‌های روزمره مردم را هدف گرفته‌اند. برخلاف گذشته، حالا تمام جامعه موظف‌اند برای رعایت قوانین بهداشتی در منزل بمانند و عادت‌های جدیدی برای خودت انتخاب کنند.

یکی از مهم‌ترین اتفاقاتی که در طی نخستین دوره قرنطینه رخ داد، تمایل بیشتر مردم نسبت به تفریحات خانگی مانند دیدن فیلم و خواندن کتاب بود. در این مطلب، می‌خواهیم به بررسی نتایج یک تحقیق جالب بپردازیم که میزان سرانه مطالعه مردم انگلیس را پیش و پس از قرنطینه ارزیابی می‌کند. در ادامه با ما همراه باشید.

چگونه ویروس کرونا باعث افزایش مطالعه مردم دنیا شد؟
در این بررسی حدود 900 نفر از مردم انگلیس در این پرسش‌نامه برخط( آنلاین) شرکت کردند. در طی هر تحول و تغییر بزرگی، طبع و سلیقه مردم در خواندن کتاب عوض می‌شود و این مساله نشان‌دهنده هم‌سو و هم‌راستا بودن مردم با جریانات جامعه است.

نتایج این پژوهش هم گواه دیگری است بر این موضوع که سبک و ژانر مطالعه مردم در طی همه‌گیر شدن کرونا تغییر کرد. علاوه بر این، به پاسخ 3 سوال مهم زیر رسیدیم:

  • مردم چقدر مطالعه داشته‌اند؟
  • نوع و ژانر کتاب‌هایی که خوانده بودند چه بود؟
  • چند درصد از مردم به کتاب‌هایی که قبلا خوانده بودند بازگشتند و یکبار دیگر آن‌ها را مطالعه کردند؟

نتایج به دست آمده از این پرسش آنلاین در سه موضوع زیر خلاصه می‌شود:

میزان مطالعه
اغلب افرادی که در این بررسی شرکت داشتند، گزارش دادند که در مدت قرنطینه بیشتر از همیشه به مطالعه کتاب و مشتقات آن مشغول بودند. دلیل اکثر آن‌ها برای این مسئله، کم شدن تنش‌های روزمره، نداشتن رفت و آمد به بیرون از منزل، کمتر شدن تعهدات اجتماعی و مواردی از این دست بود.

از طرفی، به دلیل افزایش استرس روانی حجم مطالعه مفید افراد کمتر شده است؛ چون ذهن آن‌ها بیشتر از همیشه با مسائل غیرقابل پیش‌بینی دست و پنجه نرم می‌کند و به‌طبع، تمرکز در چنین شرایطی واقعا سخت به نظر می‌رسد.

نتیجه: باید بگوییم درست است که مردم زمان بیشتری برای مطالعه دارند، اما کیفیت و حجم مطالعه به همان میزان تحت تاثیر قرار گرفته و کم شده است.

سبک مطالعه
طبق نتایج نظرسنجی، ابتدا اغلب افراد به سراغ مطالعه پیرامون سبک‌های مشابه قرنطینه و شیوع بیماری‌های همه‌گیر رفتند اما به سرعت از این سبک خسته شدند؛ در دومین جهش انتخاب سبک، افراد بیشتر به دنبال کتاب‌هایی با پایان غیرقابل پیش‌بینی مانند سبک جنایی و پلیسی رفتند.

نظر برخی از افراد به سمت کتاب‌های قطور ادبیات کلاسیک متمایل بود؛ کتاب‌هایی که به دلیل کمبود وقت در طی روزهای معمولی نمی‌توانستند بخوانند اما طی قرنطینه به سراغشان رفتند ( اغلب آن‌ها گفتند که قبلا فکر می‌کردند این کتاب‌ها بیش از حد کسل‌کننده و حوصله سر بر هستند ) از دیگر سبک‌هایی که مورد استقبال مردم قرار گرفت، کتاب‌هایی با محوریت نژادپرستی و نویسندگان غیرسفیدپوست بود.

بازخوانی کتاب‌های قبلی
برخی افراد در طول دوران قرنطینه به مطالعه کتاب‌های جدید پرداختند اما برخی دیگر اعلام کردند که برای یافتن آرامش روزهای گذشته، به سراغ کتاب‌های قدیمی خود رفتند؛ کتاب‌هایی که احساسات خود را در هر صفحه از کتاب دوباره پیدا می‌کردند و روحشان آرام می‌شد.

از جمله دلایل دیگری که افراد ترجیح دادند از کتاب‌های قبلی خود استفاده کنند، پس‌انداز پول خرید کتاب و خارج نشدن از منزل برای خرید کتاب جدید یا سر زدن به کتابخانه است ( در دوران کرونا، بیرون رفتن از منزل به هر دلیلی ممنوع است و مردم برای کمتر شدن مخارج ترجیح دادند که از کتاب‌های قبلی استفاده کنند ).

سخن پایانی

در این مطلب، درباره میزان تاثیر کرونا و قرنطینه روی سرانه مطالعه مردم صحبت کردیم. بررسی‌های زیادی در این زمینه انجام گرفته که اغلب نشان می‌دهد میزان مطالعه مردم در طول دوران قرنطینه نسبت به قبل افزایش یافته اما کیفیت مطالعه هم کمتر شده است.

مترجم:گلناز شهشهلنی

https://theconversation.com/how-reading-habits-have-changed-during-the-covid- 19 -lockdown- 146894